Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Лесен лучен сос за печено месо

Лесен лучен сос за печено месо

Лесен лучен сос за печено месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Вече сме сигурни, че печеното месо трябва задължително да се поднесе с подходящ сос - като този тук например"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/4 връзка
  • оцет - 50 мл
  • бульон - на вкус месен
  • масло - 50 г, краве
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в маслото галетата, добавете оцета и задушавайте на бавен огън.

Сипете малко бульон, кипнете всичко за няколко секунди и облейте с врящия сос ситно нарязания лук.

Досипете малко вода, разбъркайте, поръсете със ситно нарязания магданоз и поднесете към печено месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: