Швейцарски раклет

Корнелия
Корнелия
Новак
22/04/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 320
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • сирене - ементал или Раклет около 300 - 400 г
  • черен пипер - прясно смлян, може и шарен
  • картофи - 4 варени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче сирене набодете на дълга вилица и печете на пламък (на открита печка или на друг пламък). Разбира се, може да използвате и уреда раклет, ако имате такъв.

Изпечете сиренето, докато повърхността му омекне и стане кафеникава. Изстържете внимателно сиренето с едно движение на ножа направо върху нарязания в чиния картоф.

Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете веднага.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар