Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Швейцарски сладкиш с моркови

Швейцарски сладкиш с моркови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921362
Швейцарски сладкиш с моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 240 г
  • моркови - 180 г
  • бадеми - 240 г
  • брашно - 60 г
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • черешова ракия - 20 г
  • лимони - 1 бр. кора
  • масла - за намазване
  • за глазурата
  • пудра захар - 360 г
  • вода - 1 1/2 с.л
  • лимони - 2 с.л. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците на яйцата и ги разбиваме заедно със захарта на пищна пяна. Добавяме бадемите, които предварително сме попарили, обелили и настъргали и настърганата лимонова кора.

Ред е на настърганите моркови и пресятото със сода брашно. Последно се добавят много внимателно и белтъците, разбити на твърд сняг с черешовата ракия.

Разбъркваме продуктите до получаването на еднородна смес, след което изсипваме сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Морковеният сладкиш се пече в предварително загрята слаба фурна, на не повече от 150 градуса до готовност.

Разбъркайте продуктите за глазурата до хомогенност, след което залейте още топлия сладкиш и върнете в горещата фурна.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: