Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Бяло птиче месо с гъби и кашкавал

Бяло птиче месо с гъби и кашкавал

Бяло птиче месо с гъби и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Искате да приготвите сочно бяло месо - това е вашата рецета - лесна и изпитана"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г гърди или пуешко
  • гъби - 800 г
  • кашкавал - 200 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче краве
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа.

След това залейте с виното, загънете във фолио, сложете в тавичка и запечете във фурната.

Задушете ситно нарязаните гъби с останалото масло, овкусете ги със солта и черния пипер и ги изсипете върху изпеченото месо и наредете отгоре нарязания на тънки филийки кашкавал.

Запечете още малко, докато кашкавалът започне да се топи, и щом извадите ястието от фурната, го поръсете с червения пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: