Бяло птиче месо с гъби и кашкавал

15/06/2019
"Искате да приготвите сочно бяло месо - това е вашата рецета - лесна и изпитана "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 305
  • Преглеждания за месеца4222
  • Преглеждания за седмицата2063
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 800 г гърди или пуешко
  • гъби - 800 г
  • кашкавал - 200 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче краве
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа.

След това залейте с виното, загънете във фолио, сложете в тавичка и запечете във фурната.

Задушете ситно нарязаните гъби с останалото масло, овкусете ги със солта и черния пипер и ги изсипете върху изпеченото месо и наредете отгоре нарязания на тънки филийки кашкавал.

Запечете още малко, докато кашкавалът започне да се топи, и щом извадите ястието от фурната, го поръсете с червения пипер. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар