Пица с кренвирш, бекон и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
30/03/2019
"Винаги сме на разположение, ако се притеснявате, че няма да може сами да изядете цялата Пица с креввирш, бекон и маслини"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се активира натрошена мая със захарта и малко брашно. Оставя се за 10-15 минути да се получат отгоре мехурчета и с останалите продукти се замесва тесто.

В торба, намазана с олио, се оставя да втаса в хладилника и на другия ден се разделя на две части. От едната част може да приготвите пиде, питки на тиган, мекици, а от другата 'част една голяма пица.

Оформя се голям блат, намазва се с лютеница, поръсваме риган. Отгоре се нарежат парченца бекон, кренвирш и маслинки.

Поръсва се с настърган кашкавал, печем домашната пица в загрята фурна 180°C до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар