Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с кренвирш, бекон и маслини

Пица с кренвирш, бекон и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пица с кренвирш, бекон и маслини
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Винаги сме на разположение, ако се притеснявате, че няма да може сами да изядете цялата Пица с креввирш, бекон и маслини"

Необходими продукти

  • мая - 20 г
  • яйца - 2 бр. 1 жълтък за намазване
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л. равна
  • вода - 250 мл
  • кисело мляко - 100 мл
  • брашно - 500 - 600 г
  • плънка
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • риган
  • кренвирш - 1, 2 бр
  • бекон - 5 - 6 ленти
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • кашкавал - 80 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се активира натрошена мая със захарта и малко брашно. Оставя се за 10-15 минути да се получат отгоре мехурчета и с останалите продукти се замесва тесто.

В торба, намазана с олио, се оставя да втаса в хладилника и на другия ден се разделя на две части. От едната част може да приготвите пиде, питки на тиган, мекици, а от другата 'част една голяма пица.

Оформя се голям блат, намазва се с лютеница, поръсваме риган. Отгоре се нарежат парченца бекон, кренвирш и маслинки.

Поръсва се с настърган кашкавал, печем домашната пица в загрята фурна 180°C до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: