Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лапад с крем Бешамел

Лапад с крем Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Лапад с крем Бешамел
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • лапад - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте нарежете и попарете лапада с вряща вода за няколко минути, прецедете добре.

В купа разбийте яйцето и добавяйте на тънка струя прясното мляко.

Отделно разтопете и загрейте маслото, заедно с нарязаната скилидка чесън и запържете. Добавете брашното и пържете до лек златист цвят на брашното.

Прибавете прецедения лапад, разбъркайте и налейте яйчената смес при непрекъснато бъркане на манджата.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, варете до сгъстяване на гозбата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: