Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница с лапад

Пролетна баница с лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пролетна баница с лапад
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
27/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Приветстваме пролетта с тази баница с лапад - вкусотия и половина"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • лапад - 3 връзки
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се измива и нарязва на дребно и се слага в тиган със загрято олио. Запържва се за кратко и към него се прибавя почистеният от жилки и измит лапад. След като омекне лападът, тиганът се дръпва от котлона.

В купа се разбиват яйцата с помощта на вилица. Към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене. Сместа се разбърква и от нея се заделя около една чаша. Към останалата се прибавя запърженият лапад и плънката се разбърква отново.

Намазва се дъното на тава и се слагат няколко листа от корите за баница, като се намачкват небрежно. Корите се напръскват или намазват с олио, след което се слага от зелената смес, като се разпределя равномерно на всякъде по корите за баница.

Отгоре се нареждат отново няколко намачкани листа, след това олио, плънка и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с кори, намазани с мазнина, и със заделената част от плънката (без лапад).

Баницата с лапад се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна до като получи златист загар. Вкусна закуска, поднесена с чаша айрян.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Чудесна... браво!
30.03.2019 09:23
1