ezine.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница с лапад

Пролетна баница с лапад

АнабелАнабел
Ветеран
636
3k
1k
270
Пролетна баница с лапад
Снимка: Анабел
1 / 3
27/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Приветстваме пролетта с тази баница с лапад - вкусотия и половина"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се измива и нарязва на дребно и се слага в тиган със загрято олио. Запържва се за кратко и към него се прибавя почистеният от жилки и измит лапад. След като омекне лападът, тиганът се дръпва от котлона.

В купа се разбиват яйцата с помощта на вилица. Към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене. Сместа се разбърква и от нея се заделя около една чаша. Към останалата се прибавя запърженият лапад и плънката се разбърква отново.

Намазва се дъното на тава и се слагат няколко листа от корите за баница, като се намачкват небрежно. Корите се напръскват или намазват с олио, след което се слага от зелената смес, като се разпределя равномерно на всякъде по корите за баница.

Отгоре се нареждат отново няколко намачкани листа, след това олио, плънка и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с кори, намазани с мазнина, и със заделената част от плънката (без лапад).

Баницата се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна до като получи златист загар. Вкусна закуска, поднесена с чаша айрян.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: