Пролетна баница с лапад

АнабелАнабелНовак33
27/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 797
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се измива и нарязва на дребно и се слага в тиган със загрято олио. Запържва се за кратко и към него се прибавя почистеният от жилки и измит лапад. След като омекне лападът, тиганът се дръпва от котлона.

В купа се разбиват яйцата с помощта на вилица. Към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене. Сместа се разбърква и от нея се заделя около една чаша. Към останалата се прибавя запърженият лапад и плънката се разбърква отново.

Намазва се дъното на тава и се слагат няколко листа от корите за баница, като се намачкват небрежно. Корите се напръскват или намазват с олио, след което се слага от зелената смес, като се разпределя равномерно на всякъде по корите за баница.

Отгоре се нареждат отново няколко намачкани листа, след това олио, плънка и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с кори, намазани с мазнина, и със заделената част от плънката (без лапад).

Баницата се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна до като получи златист загар. Вкусна закуска, поднесена с чаша айрян.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
30.03.2019 09:23
Чудесна... браво!
1
0