Бански суджук

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Бански суджук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.

Необходими продукти

  • свинско месо - 4 кг
  • свинско сърце - 2 кг
  • черен дроб - 2 кг свински
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сминдух
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа.

С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били измити и изкиснати с подкислена вода.

Напълнените черва се връзват с канап и се очакват на сухо и проветриво място. Когато е още суров, суджукът се пече на скара или фурна. Поднася се с червено вино.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: