Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Мързелива мусака без заливка

Мързелива мусака без заливка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Мързелива мусака без заливка
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Със заливка или без, мусаката си е мусака и е вкусна"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер
  • олио - 3 с.л. за пържене
  • вода - 1. 5 л за варене
  • вода - 250 мл за бульона
  • бульон - 2 кубчета
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите поставяме в съд да се варят. Докато картофите къкрят, поставяме съд с олио, в който запържваме лука.

Към него добавяме каймата, като изчакваме леко да се нажежи и с помощта на вилица я надробяваме. Нарязваме доматите на ситно и ги изсипваме в тигана.

Махаме от котлона и овкусяваме с червения и черен пипер, чубрицата и кимиона. На котлона поставяме съд с 250 мл вода, в която разтваряме бульона.

През това време обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Изсипваме картофите в сместа с месото в доматен сос.

Разбъркваме и поливаме с бульона.

Можем да премахнем, а можем да поставим в загрятата фурна и да се препече нашата мусака без заливка.

При поднасяне поръсваме тази вариация на класическа мусака с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: