Бисквитена торта с круши

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Бисквитена торта с круши
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Мека, топяща се в устата бисквитена торта - крушите са вкусния бонус, на който небцето може само да се радва"

Необходими продукти

  • маслени бисквити - 250 г
  • круши - 4 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • пудра захар - 1 к.ч., но ако обичате много сладко сложете повече
  • сладко от ягоди - 3 с.л. + сока от сладкото за поръсване
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме си заквасената сметана с киселото мляко и захарта, като разбъркваме добре.

Към млечната смес изсипваме и трите лъжици ягодово сладко. Отново бъркаме.

Приготвяме желатина по указанията на опаковката и след като е готов го изсипваме в сместа.

Почистваме си крушите и нарязваме на тънки резени.

Вземаме си съд, в който започваме да подреждаме бисквитите.

Отгоре нареждаме от резените крушa, заливаме с част от млечната смес и така докато свършат продуктите.

Най-отгоре подреждаме на разстояние едно от друго от сладкото ягодки и поръсваме от сока.

Поръсваме със смлените орехови ядки и прибираме бисквитената торта в хладилника да стегне.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: