Оризов кекс

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30882177
Оризов кекс
15/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-7
"Една хапка от оризовия кекс и се пренасяте на място, далеч от кухнята, поне в съзнанието си, иначе сте си на масата с вилица в ръка, защото в чинията има още"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит ориз се вари с малко вода, бавно се долива млякото и се доварява.

Свареният ориз се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна със захарта.

Прибавят се лъжица по лъжица оризът, настърганата лимонова кора и разбитите на сняг белтъци.

Сместа леко се разбърква и се реди на пластове в тортена форма, намазана с масло и поръсена с галета.

Между ориза на две места се слага настърган шоколад. Ако решите може да замените шоколада със сладко по избор. Пече се и се сервира наръсен със захар.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: