Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с чеснов сос

Печена риба с чеснов сос

Печена риба с чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • риба - 300 г шаран или лефер за 1 порция
  • хляб
  • вино - червено
  • олио
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • чесън
  • чушки - 1 бр.
  • дафинов лист
  • лимонов сок
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тава наредете канапе от хляба, напоен с виното, и отгоре наредете порциите почистена риба с нарязаната част към хляба, поръсете със сол и черен пипер, покрийте с похлупак или фолио и печете на умерена фурна.

Залейте готовия печен шаран, от който сте отстранили хляба, с приготвения предварително сос за риба от счукания чесън, лимоновия сок, ситно нарязаната чушка, дафиновия лист, оцета и олиото и я поднесете с гарнитура от краставици и резени лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: