Печена риба с чеснов сос

18/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 300 г шаран или лефер за 1 порция
  • хляб
  • вино - червено
  • олио
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За соса
  • чесън
  • чушки - 1 бр.
  • дафинов лист
  • лимонов сок
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тава наредете канапе от хляба, напоен с виното, и отгоре наредете порциите почистена риба с нарязаната част към хляба, поръсете със сол и черен пипер, покрийте с похлупак или фолио и печете на умерена фурна.

Залейте готовия печен шаран, от който сте отстранили хляба, с приготвения предварително сос за риба от счукания чесън, лимоновия сок, ситно нарязаната чушка, дафиновия лист, оцета и олиото и я поднесете с гарнитура от краставици и резени лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар