Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешки рулца с бекон и кашкавал

Пилешки рулца с бекон и кашкавал

Пилешки рулца с бекон и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Специалните моменти ще станат още по-незабравими, ако на трапезата сложите хрупкави пилешки рулца с бекон и кашкавал"

Необходими продукти

  • пържоли - 5 бр. пилешки от бутчета
  • бекон - 150 г пушен, суров
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • универсална подправка - за пиле
  • бяло вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли е добре да са без кожа се разстилат на дъска, начукват се леко и се посоляват.

Беконът и кашкавалът се нарязват на дебели ленти, които се поставят по средата на всяка пържола.

Пилешкото се навива на солено руло и завързва с конец за да не се разпаднат рулцата. Навитите рулца се овалват в готова подправка за пилешко и нареждат в намазана с мазнина тавичка.

В тавичката се налива чаша бяло вино, след което тя се поставя във фурната. Рулцата се пекат на 190 градуса, като малко преди да се извадят от фурната, се поръсват с настърган кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: