Кето хачапури без мая и без месене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
999
795
239
4
18/03/2019
"Кето хлебче хачапури, което няма нужда да месите, а просто да приготвите с щипка любов "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 791
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • зелен чесън - 1/2 стрък
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • настърган кашкавал - 2 с.л.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • плънка
  • настърган кашкавал - 30 г
  • сирене - 30 г прясно, натрошено
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица и добавена щипка сол. Прибавя се настърган кашкавал, нарязан стрък пресен чесън и щипка сода за хляб.

Сипват се двата вида брашно или ако нямате ленено брашно, може само с 4 с.л. оризово брашно. Разбърква се на гъста каша и с лъжица се оформя като пиде в намаслена тава, най-добре върху хартия за печене, после да нямате проблем при изваждането.

Смесваме настърган кашкавал, натрошено сирене и риган и се разпределя върху питката. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15-20 минути до златисто.

Проверяваме с дървено шишче дали е готов хлябът. Трябва да излезе чисто, за да сме сигурни, че нашето хлебче хачапури е готово. Хапваме с зеленчуци. Вкусно и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар