Пълнено пиле на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пълнено пиле на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Печено пиле обичаме, но печено и пълнено пиле откъдето и да го погледнете си е двойна радост"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива и подсушава. Поръсва се със сол от вън и от вътре.

Гъбите се почистват, нарязват на парчета и поставят в купа. На кубчета се нарязват също киселите краставички, кашкавалът, топеното сирене и шунката.

В купа се смесват и объркват всички нарязани продукти, след което с тях се напълва пилето. Отворът се зашива и напълненото пиле се поставя в тавичка.

Намазва се с краве масло и поръсва с червен и черен пипер. В тавата се налива бира, пилето се покрива с алуминиево фолио и поставя във фурната.

Печете пълненото пиле на 200 градуса, като малко преди готовност се маха фолиото и пилето се допича до златисто.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: