Начин на приготвяне
Ако са ви останали печени пилешки гърди от предишния ден, пригответе този вкусна запеканка по френски. Мисля, че ще се получи и със сварено месо.
Нарязват се печените пилешки гърди на парченца и се нареждат на дъното на тавичка, намазнена с олио. Поръсваме със сол и черен пипер. В купа се разбърква заквасена сметана, прясно мляко, сол, черен пипер, копър и настърган кашкавал.
Получената смес се разпределя върху месото, върху нея се нареждат полумесеци лук, които се овкусяват с подправки и завършваме с настърган кашкавал. Печем запеканката в загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути, докато леко се зачерви кашкавалът.
Сервираме запеканката, поръсена с пера пресен лук или магданоз. Ако имате повече месо, може да наредите два реда от продуктите, като редувате по този начин и увеличите сместа със сметана. Много лесно и вкусно за бърза вечеря по френска рецепта!