Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с горчица по френски

Пилешки дробчета с горчица по френски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • за соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • бульон - 250 мл пилешки от кубче
  • сол - 1 щипка
  • горчица - 1 с.л. дижонска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват. В чиния се смесва брашното със солта и в тази смес се овалва всяко дробче. Пържат се в тиган със загрята мазнина по 2 минути от всяка страна.

Приготвя се сосът, като в друг тиган се разтопява маслото и се запържва брашното до златисто. Добавя се топлият бульон при непрекъснато бъркане.

Добавя се сметаната и горчицата, поръсва се със сол и сместа се оставя да кипне, след което се сваля от котлона. Дробчетата се сервират, като се заливат с горещия сос.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: