Запеканка с пилешки гърди по френски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
242
4
15/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 250 - 300 г печени или сварени
  • лук - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • смес за намазване
  • заквасена сметана - 100 г
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • копър
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г настърган
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако са ви останали печени пилешки гърди от предишния ден, пригответе този вкусна запеканка по френски. Мисля, че ще се получи и със сварено месо.

Нарязват се печените пилешки гърди на парченца и се нареждат на дъното на тавичка, намазнена с олио. Поръсваме със сол и черен пипер. В купа се разбърква заквасена сметана, прясно мляко, сол, черен пипер, копър и настърган кашкавал.

Получената смес се разпределя върху месото, върху нея се нареждат полумесеци лук, които се овкусяват с подправки и завършваме с настърган кашкавал. Печем запеканката в загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути, докато леко се зачерви кашкавалът.

Сервираме запеканката, поръсена с пера пресен лук или магданоз. Ако имате повече месо, може да наредите два реда от продуктите, като редувате по този начин и увеличите сместа със сметана. Много лесно и вкусно за бърза вечеря по френска рецепта!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар