Задушено зеле с пиле

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Задушено зеле с пиле3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Вкусно и здравословно - как да не опита човек още днес това класическо пиле със зеле"

Необходими продукти

  • зеле - 1/2 бр. голямо прясно
  • домати - 2 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • пиле - 500 г месо без кости
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • къри
  • олио - 8 - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо (500 г), нарязваме на едри парчета, заливаме с вода и сваряваме , като обираме образувалата се пяна. Когато се свари, изваждаме, а бульона от варенето запазваме. Прясното зеле (1/2 зелка), нарязваме на малки парченца. Посоляваме и понамачкваме с ръце.

Слагаме зелето в тенджера и прибавяме белени, измити и настъргани или нарязани ситно моркови. Наливаме олио (8-9 с.л.) и бульон от варене на пилето (2 ч.ч. приблизително). Ръсваме червен пипер (2 ч.л.), черен пипер на вкус и къри.

Прибавяме наситнен зелен магданоз. Варим ястието и като изври бульона, опитваме дали зелето е омекнало и при необходимост наливаме още бульон, и варим до готовност. Когато се е сварило, към него прибавяме и порциите пиле.

Сипваме и белени, нарязани ситно или настъргани зрели домати. Варим още няколко минути, докато ястието остане на мазнина.

Пиле със зеле - вкусна класика!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: