Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо (500 г), нарязваме на едри парчета, заливаме с вода и сваряваме , като обираме образувалата се пяна. Когато се свари, изваждаме, а бульона от варенето запазваме. Прясното зеле (1/2 зелка), нарязваме на малки парченца. Посоляваме и понамачкваме с ръце.
Слагаме зелето в тенджера и прибавяме белени, измити и настъргани или нарязани ситно моркови. Наливаме олио (8-9 с.л.) и бульон от варене на пилето (2 ч.ч. приблизително). Ръсваме червен пипер (2 ч.л.), черен пипер на вкус и къри.
Прибавяме наситнен зелен магданоз. Варим ястието и като изври бульона, опитваме дали зелето е омекнало и при необходимост наливаме още бульон, и варим до готовност. Когато се е сварило, към него прибавяме и порциите пиле.
Сипваме и белени, нарязани ситно или настъргани зрели домати. Варим още няколко минути, докато ястието остане на мазнина.
Пиле със зеле - вкусна класика!