Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете една тава с масло и дръжте под ръка 2 малки гювечета. Ако нямата подходящи гювечета може да използвате широки чаени чаши, за да оформите атрактивни кошнички.
Объркайте маслото и захарта. В отделна купа разбийте белтъците с вилица. Прибавете ги постепенно към маслената смес, като разбърквате добре. Добавете настърганата портокалова кора и бадемовите люспици.
Сипете в тавата 2 с.л. от сместа на голямо разстояние. Разстелете ги с гърба на лъжицата на 2 кръга с диаметър 10 см. Печете около 5 минути, за да станат златисти по краищата.
Бързо ги отлепете от тавата с нож с плоско острие и ги сложете в гювечетата/чашките, като нагънете краищата. Извадете ги, когато изстинат и станат хрупкави. Така обработете цялата смес.
Точно преди поднасяне разбийте сметаната и шприцовайте по една голяма доза във всяка кошничка. Украсете с горските плодове. Ако решите може да замените горските с друг плодове.
Освен плодовете може да начупите и малки вафлички. Поръсете с пудра захар или с топка сладолед по желание.