Ориз с дроб на фурна

08/03/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се свински дроб и в купа се залива с прясното мляко. Оставя се за 30 минути, изважда се и добре се измива на течаща вода. Подсушава се и нарязваме на парчета.

В загрято олио се запържват двата вида нарязан лук, добавя се дробът и пържим, докато смени цвета си. Оризът, също измит и отцеден, се сипва да се запържи и наливаме гореща вода в съотношение 1 към 3 в ползва на водата.

Овкусява се с подправки, добавят се замразените зеленчуци и когато заври, се изключва. Прехвърля се в тавичка, отгоре разпределяме маслини и печем за 30 минути под фолио, сваля се фолиото, опитва се оризът и се запича за 5 минути.

Да не стане сух, ако има нужда, се долива още малко подсолена леко вода.Така сготвен, свинският дроб е много вкусен! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар