Начин на приготвяне
Загрява се глазурата от прясно мляко, захар, сок от портокал, какао, олио и се оставя да се охлади. В купа се разбиват яйцата и захарта с малко прясно мляко, докато се разтопи захарта. Добавя се олио, останалото прясно мляко, какао, кора от портокал, ванилия и се разбърква добре.
Смесва се бяло брашно с бакпулвер и смесваме с яйцата, добавят се и царевично и ленено брашно. Сипва се в тава 24 см намазана с олио и поръсена с брашно. Печем кекса в загрята фурна 180 градуса 35 минути до суха клечка и се изважда от фурната.
С клечка за зъби се дупчи по цялата повърхност и заливаме с глазурата. Отгоре се нареждат резени портокал и кръгчета банан.
Разбърква се желатин с малко вода да стегне и се разтопява в микровълнова фурна за 25 секунди. С четка се намазват плодовете да не почерняват и поръсваме с кокос. Оставя се за 1 нощ в хладилника. Вкусен и ароматен сиропиран сладкиш!