Гювечета с луканка и картофи

АнабелАнабелНовак34
06/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се поставят тенджера с подсолена вода и се сваряват. Когато са готови се обелват и нарязват на средно големи кубчета.

На дъното на гювече се слага по лъжица мазнина. Слагат се картофите (два картофа на гювече), чушка, нарязана на малки ленти, а след това по един настърган домат.

Зеленчуците се поръсват със сол на вкус.

Луканката се обелва от обвивката, нарязва на тънко и се подрежда в глинения съд. Отгоре се нарязват на тънко парченца кашкавал.

За повече вкус се прибавя малко сух риган, след което гювечетата се похлупват и поставят във фурната.

Малко преди готовност във всяко се чуква по едно яйце и се връщат във фурната да се допекат, докато се стегне яйцето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар