Еклери със сирене

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
25
9
08/04/2013
"Поглезете се с тези вкусни еклери със сирене, но обещайте да не прекалявате с тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 013
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното на лист хартия. Сложете маслото в тенджера със 150 мл топла вода. Кипнете полека. Щом закипи силно, свалете тенджерата от огъня, сипете брашното и бъркайте енергично. Прехвърлете в купа и оставете да изстине за 10-тина минути.

Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Прибавете постепенно яйцата към сместа. Добавете нарязаното сирене, солта и кайенския пипер.

Сложете около 30 с.л. от сместа върху намокрена тава. Печете 30 минути, за да станат хрупкави и златисти. Поръсете 25 г от настърганото сирене върху горещите еклери. Охладете.

Пълнеж: разтопете маслото в тенджерка. Пресейте брашното, пържете 1 минута и прибавете млякото.

Кипнете, добавете настърганото сирене, сметаната, горчицата, солта и пипера. Загрейте. Отрежете капачетата на еклерите, напълнете ги с крема и захлупете.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар