Начин на приготвяне
Активирайте маята, като я втриете съд захарта, добавете прясното мляко и брашното, разбъркайте и оставете да се активира.
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Направете кладенче, в което добавете белтъка (жълтъка отделете за намазване), прясното мляко и киселото мляко и активираната вече мая.
Омесете добре и оставете на стайна температура да удвои обема си.
Разделете тестото на 2 равни части.
Разделете едната част на 2, разточете 2 кори с диаметър около 24 см (с диаметъра на използваната от вас тава, но да е в такъв или близък на този диаметър), сложете ги една върху друга, разточете, докато залепнат добре и изрежете 8 триъгълничета, които завийте на кифлички.
Наредете кифличките по края на тавата.
Другата част също разделете на 2 части. Едната топка сложете в центъра на тавата, а другата разточете на дълга и тънка кора, завийте на руло и нарежете на шайби с ширина около 1 см.
Наредете ги и оставете отново да удвои обема си.
Намажете с жълтък, поръсете със сусам.
Изпечете погачата на 180 градуса за около 20-30 минути.