Пухкава погача

03/03/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21532592
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо70 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я втриете съд захарта, добавете прясното мляко и брашното, разбъркайте и оставете да се активира.

Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Направете кладенче, в което добавете белтъка (жълтъка отделете за намазване), прясното мляко и киселото мляко и активираната вече мая.

Омесете добре и оставете на стайна температура да удвои обема си.

Разделете тестото на 2 равни части.

Разделете едната част на 2, разточете 2 кори с диаметър около 24 см (с диаметъра на използваната от вас тава, но да е в такъв или близък на този диаметър), сложете ги една върху друга, разточете, докато залепнат добре и изрежете 8 триъгълничета, които завийте на кифлички.

Наредете кифличките по края на тавата.

Другата част също разделете на 2 части. Едната топка сложете в центъра на тавата, а другата разточете на дълга и тънка кора, завийте на руло и нарежете на шайби с ширина около 1 см.

Наредете ги и оставете отново да удвои обема си.

Намажете с жълтък, поръсете със сусам.

Изпечете на 180 градуса за около 20-30 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар