Ирландско задушено

МарияМария
Новак
301
5
4
04/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 634
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишната тлъстина от месото и го нарежете на кубчета със страна 5 см. Оваляйте ги в сол и черен пипер и сложете 1 ред месо в тенджера с дебело дъно.

Нарежете лука и измитите картофи и ги редувайте с месото. Най-отгоре завършете с картофи. Поръсете с мащерката и 1 с.л. от магданоза и сипете достатъчно вода, за да ги покрие.

Захлупете и кипнете. Намалете огъня и задушете за 1 1/2-2 часа докато месото и зеленчуците омекнат. От време на време леко разтръсвайте тенджерата, за да се загори яденето.

Сипете в блюдо за сервиране и поднесете ястието с останалия ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар