Калмари със сос

25/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете калмарите, измийте ги, леко ги начукайте и ги потопете за 5 мин. във вряща вода.

Извадете ги, отцедете ги, обелете ги, нарежете ги на парченца и ги изпържете в олиото.

Прибавете нарязаните на колелца лук, морков и чесън, наситнените магданоз и керевиз, доматеното пюре, виното, половин чаша вода, солта и черния пипер.

Похлупете ястието и го сложете да се вари 30 мин., като малко преди да го снемете от огъня, добавете мащерката и разтопеното масло, което сте смесили предварително с брашното.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар