Лучник от лапад, киселец и пръжки

25/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган задушете, докато омекнат, ситно нарязаните лук, лапад и киселец, поръсете със солта, чубрицата, джоджена, червения и черния пипер, добавете пръжките, наситнения магданоз и смлените орехи и разбъркайте плънката.

Замесете твърдо тесто от брашното, яйцата, киселото мляко, солта и содата и го разделете на две части с различна големина.

От по-голямата част разточете кора с дебелина 1 см поставете я в намазнена тава, така че краищата ѝ да излизат около 5 см извън тавата, изсипете отгоре готовата плънка и подгънете всичките ѝ краища нагоре.

Разточете останалото тесто на кора и го сложете отгоре, намажете с вода и печете приготвения лучник в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар