Пиле по италиански

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30794275
Пиле по италиански
02/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 гърди без кожа
  • домати - 400 г от консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моцарела - 150 г
  • лук - 1 глава
  • лук - 2 стръка пресен
  • масло - 15 г краве
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • пелин - 2 ч.л. нарязан
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бульон - 150 мл пилешки
  • маслини - за украса черни
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете пилешките гърди с чесъна, ароматния пелин, солта и черния пипер. Стопете маслото и 1 с.л. олио в тиган и леко запържете пилешкото - по 3 минути от всяка страна. Пренесете в огнеупорна тавичка.

Загрейте останалото олио в тиган, сложете нарязаните кромид и пресен лук и пържете около 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, ригана и пилешкия бульон. Подправете със сол на вкус и черен пипер. Варете 15 минути на тих огън.

Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте доматения сос върху пилешките гърди, покрийте с фолио и поставете в загрятата фурна. Печете около 25 минути.

Пуснете грила на най-силните градуси. Извадете пилешкото от фурната и покрийте с резените моцарела.

Сложете под грила за 3-5 минути или докато сиренето се разтопи. Украсете с маслини и листа джоджен и поднесете. Може да замените маслините и джоджен с прясна салата.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: