Бяла заешка супа

22/02/2019
Зорица
отЗорицаНовак372701
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо и сложете в тенджера с вода, която трябва да го покрива. Добавете дафиновия лист и бахара.

Варете до готовност на месото, като отпенвате с решетъчна лъжица периодично бульона.

Накрая овкусете със сол и черен пипер. Извадете месото и го обезкостете, след което го върнете обратно в тенджерата.

В тиган запържете в олиото нарязания на ситно лук, морков и чесън. Щом омекнат, добавете брашното и при непрекъснато бъркане добавете малко от бульона. Изчакайте да заври и прехвърлете всичко в тенджерата със заешкото.

Върнете тенджерата със супата на котлона и щом започне да бълбука добавете натрошеното фиде. След десетина минути изключете котлона.

За застройката: разбийте кисело мляко и яйцето. Отделете една купичка чорба от супата да поизстине малко и я добавете към застройката.

След това застройката се разрежда с половин купичка от супата, за да се темперира, и се прибавя при непрекъснато разбъркване към вече готовата и дръпната от котлона заешка супа. Поръсва се със сушен магданоз и чубрица.

Добър апетит!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар