Начин на приготвяне
Разтваряме маята в топлата вода, добавяме 2 с. л. брашно и малко захар, и разбъркваме докато стане на кашичка. Оставяме така докато шупне.
След това си замесваме тесто, като брашното го добавяме на части. Оставяме така за около 30 минути да почине, като завиваме с кърпа.
Оформяме си плетената погача по следния начин. Разделяме тестото на две части, като едната част е по малка, а другата оставяме по-голяма.
Разточваме по-голямата част на правоъгълник.
Половината част на правоъгълника нарязваме на ленти, които оплитаме на плитки.
Навиваме на руло, като самите плитки завиваме, така че краищата да останат навътре.
Другата част правим на топка, която ще поставим по средата.
В тавичка, в която сме поставили хартия за печене, поставяме рулото, а във вътрешността готовото топче.
Поръсваме с микса от семена и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути.
Когато погачата е готова оставяме за малко в тавата, и след това вадим и оставяме да изстине върху решетка.