Яхния от зрял боб в крок пот

АнабелАнабел
Ветеран
592
3k
1k
263
17/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене315 мин.
Общо330 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 289
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за 12 часа. Водата се сменя, бобът се слага на котлона. Вари се около 10 минути, след което водата отново се изхвърля.

Бобът се прехвърля в керамичният съд на крок пот. Към него се прибавят нарязаните на дребно лук, морков и главата целина. Скилидките чесън се слагат цели.

Прибавят се червеният пипер, олиото и се налива вода, която да достига един пръст над нивото на бобените зърна.

Уредът се похлупва и се включва на втора степен за пет часа. На четвъртия час се прибавя солта, нарязаната, червена чушка, доматите, солта и подправки за боб.

Който предпочита пикантни ястия, може да се прибави една суха люта чушка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар