Банички с моцарела и домати

НеделинаНеделинаНовак
29/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 184
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете нарязаните домати, пресен лук и босилека в купа, посолете и добавете черен пипер на вкус.

Разстелете една кора за баница на дъска за рязане. Намажете с размекнатото масло и сложете отгоре още една кора. Разрежете по широчина правоъгълника на 5 равни ленти.

Сложете 1 с.л. от доматената смес и 1 с.л моцарела на около 2.5 см от долния десен край на ивиците и леко вдясно. Прегънете долния ляв край над пълнежа, за да се получи триъгълник и нагънете последователно корите, докато получите стегната баничка.

Направете 25 банички, намажете ги отгоре с малко масло и поръсете със сусамовото семе. Намажете с масло две тави за печене, разпределете и печете на порции 10-15 минути или докато станат златисти. Ако решите може да пропуснете сусаменото семе.

По желание поднесете баничките украсени с босилек и къдрава цикория.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар