Начин на приготвяне
В 1 л подсолена вода, в която сте сипали олиото, сварете юфката и я изсипете в гевгир, за да се изцеди от водата.
Отделно във вряща вода бланширайте за 2 мин. измитите и нарязани на кръгчета тиквички и патладжани, изсипете ги гевгир, облейте ги със студена вода и ги оставете да се отцедят добре.
В тиган сгорещете маслото и запържете в него за 30-40 сек. брашното, налейте прясното мляко и сложете нарязаното на кубчета топено сирене.
Загрейте отново и бъркайте непрекъснато, докато топеното сирене напълно се смеси със соса, и подправете с черен пипер, сол и настърганото индийско орехче.
В намазнен огнеупорен съд наредете на пластове юфката, резените домати и бланшираните зеленчуци, залейте с млечния сос и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете ястието 30 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.