Начин на приготвяне
От продуктите си замесваме тесто, което трябва да е средно твърдо и да може да се точи.
След като е готово разделяме на топки с големината на яйце. Всяка топка разточваме на набрашнен плот. Корите трябва да са тънки.
Тиквата почистваме и настъргваме на ренде.
Поставяме олиото в съд и след като се загрее добавяме и тиквата. Задушаваме докато леко омекне, като след това смесваме със захарта, канелата и орехите.
Вземаме една кора, напръскваме с топла вода и поставяме няколко лъжици от плънката Навиваме на руло и по желание готовите рула оформяме като кръг.
В тавичка подреждаме кръгчетата или рулата и поставяме във фурната. Пече се на 180 градуса около 20-25 минути.
През това време си приготвяме сиропа.
Когато извадим къпания домашен тиквеник го заливаме със сиропа.