Къпан домашен тиквеник

09/02/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваНовак37820996
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 600 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 300 мл
  • за плънката
  • тиква - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • олио - 1 к.ч.
  • сироп
  • захар - 1 ч.ч
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите си замесваме тесто, което трябва да е средно твърдо и да може да се точи.

След като е готово разделяме на топки с големината на яйце. Всяка топка разточваме на набрашнен плот. Корите трябва да са тънки.

Тиквата почистваме и настъргваме на ренде.

Поставяме олиото в съд и след като се загрее добавяме и тиквата. Задушаваме докато леко омекне, като след това смесваме със захарта, канелата и орехите.

Вземаме една кора, напръскваме с топла вода и поставяме няколко лъжици от плънката Навиваме на руло и по желание готовите рула оформяме като кръг.

В тавичка подреждаме кръгчетата или рулата и поставяме във фурната. Пече се на 180 градуса около 20-25 минути.

През това време си приготвяме сиропа.

Когато извадим къпания домашен тиквеник го заливаме със сиропа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар