Начин на приготвяне
Джоланът се обезкостява, месото се нарязва на парчета и се посолява. Отстраненият кокал заедно с месото се слага на дъното на глинения съд /гювеч/.
Картофите, целината и морковите се почистват и нарязват на едри парчета. Лукът се обелва и разрязва на четири. Гъбите се почистват и нарязват, а ако са по-малки се слагат цели.
Зеленчуците се овкусяват със сол и прибавят към месото. Скилидките чесън се прибавят необелени. В съда се слагат зърна черен пипер, бахар и дафиновият лист.
В съда се налива бялото вино и смлените домати. Накрая се нарязва пресен магданоз и разпределя отгоре. Глиненият съд се похлупва и поставя в студена фурна.
Джоланът се пече на 220 градуса около 30 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса.