Шунка с глазура

12/03/2019
"Глазирате, печете и ни викате да помогнем с изяждането, че е грехота да не я споделите с никого "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна подсушената и увита в алуминиево фолио шунка около 2 часа.

Смесете меда, кафето, канелата и смлените карамфилчета и оставете на тих огън да врат 10 мин.

Извадете шунката от фурната, намажете я с готовата глазура и я запечете отново без фолио около 30-40 мин.

Забодете на клечки за парти кандираните череши и нарязаните на ленти кайсии, напръскайте ги с коняка и украсете с тях изпечената шунка.

Към получения сос при печенето на шунката добавяме сметаната и останалите плодове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар