Свински ребра с картофи в плик

ЗорицаЗорицаНовак1781
04/02/2019
"Готвите, докато месото само падне от кокала, останалото са подробности "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 975
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • картофи - 8 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се разделят и прехвърлят в плик за печене. Поливат се със соевия сос, черния пипер и червения пипер. Пликът се раздрусва, за да се разпределят подправките равномерно. Пликът със свинските ребра се прибира на хладно за 2 часа или за цяла нощ.

След като ребрата са се мариновали, се добавят в плика за печене обелените и нарязани на едро картофи, водата, бирата, олиото и целите необелени скилидки чесън.

Пликът се завързва и прехвърля в тавичка. Надупчва се отгоре на няколко места с клечка за зъби и се слага в предварително загрята на 200°C фурна за около 40 минути на средна решетка.

Печените свински ребра се гарнират със задушените картофи и с маринована печена люта чушка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар