Свински ребра с картофи в плик

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
04/02/2019
"Готвите, докато месото само падне от кокала, останалото са подробности "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 087
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • картофи - 8 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества
Ребърца

Начин на приготвяне

Ребрата се разделят и прехвърлят в плик за печене. Поливат се със соевия сос, черния пипер и червения пипер. Пликът се раздрусва, за да се разпределят подправките равномерно. Пликът със свинските ребра се прибира на хладно за 2 часа или за цяла нощ.

След като ребрата са се мариновали, се добавят в плика за печене обелените и нарязани на едро картофи, водата, бирата, олиото и целите необелени скилидки чесън.

Пликът се завързва и прехвърля в тавичка. Надупчва се отгоре на няколко места с клечка за зъби и се слага в предварително загрята на 200°C фурна за около 40 минути на средна решетка.

Печените свински ребра се гарнират със задушените картофи и с маринована печена люта чушка.

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар