Зелеви сарми с шилешко месо

03/02/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене75 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г шилешко
  • зеле - 8 листа, прясно
  • домати - 4 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • джоджен - 3 стръка, пресен
  • мащерка - 3 стръка, прясна
  • целина - 1 резен, настърган
  • магданоз - ½ връзка
  • брашно - 60 г препечено
  • вино - 60 мл
  • олио - 120 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете почистеното, измито и нарязано на парчета шилешко месо и го смесете със ситно нарязаните лук, джоджен и мащерка, поръсете с виното и оставете да престои в хладилника около 20 мин.

Попарете зелевите листа и във всеки от тях поставете от месото, още малко лук и парче домат.

Завийте ги на зелеви сарми, наредете в намазнена тава и изпечете във фурната.

Разпределете сармите в чинии и върху всяка сложете кръгче домат и залейте със соса от печенето, подправен с препеченото брашно и настърганата целина.

Поръсете порциите със ситно нарязания магданоз и сервирайте.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар