ezine.bg»Рецепти»Риба»Осолена Риба»Осолена риба в саламура с подправки

Осолена риба в саламура с подправки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Осолена риба в саламура с подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ей на това му се вика наистина юнашко мезе - осолена риба в саламура с подправки"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - на вкус
  • вода - 400 мл
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 10 зрънца
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от вътрешностите и изплакваме със студена вода. В съд поставяме водата заедно със солта и разбъркваме до разтварянето ѝ.

Нарязваме на парчета самата скумрия и поставяме в разтвора. Оставяме да престои 2 часа. През това време си смесваме олиото с оцета.

Нарязваме си лъка на кръгчета. След като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода.

Рибата нареждаме в купа прибавяме приготвените подправки за риба, покриваме с лука, изсипваме сместа от оцет и олио. Държим така за няколко часа.

Ако искаме можем да поднесем нашата осолена риба така, но може да я отстраним от подправките и сместа, да подсушим и да поднесем.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: