Чушки бюрек със сос

Чушки бюрек със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чушки - 16 бр.
  • масло - ½ ч.ч. растително
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • За соса
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чушки - 2 бр. лютиви
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени чушки се пържат в част от растителното масло, силно сгорещено.

След като изстинат, се почистват от семената, напълват се със сиренето, обелват се, панират в тесто, приготвено от разбитото яйце, смесено с кашица от брашното, млякото и щипка сол.

Пържат се отново в силно загрято растително масло

Накрая готовите чушки бюрек се поднасят със соса, приготвен от ситно нарязания лук, задушен в мазнината от пърженето до омекване, към който са прибавени настърганите домати, ситно нарязаните люти пиперчици, магданоз и по 1 щипка сол, захар и черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: