Телешко със сос от чушки

МарияМария
Новак
301
5
5
26/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 313
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишната тлъстина от пържолите и ги нарежете на кубчета. Обелете и почистете от семената доматите, чушките и ги нарежете. Загрейте олиото и запържете лука, чесъна и чушките за около 5 минути. Добавете месото и пържете още 5 минути или докато покафенее от всички страни.

Прибавете доматите, дафиновите листа, индийското орехче, карамфилите и ригана. Добавете захарта и сипете бульона. Захлупете и кипнете, след това варете на тих огън около 1 ч. 30 мин. докато месото стане крехко.

Прибавете царевичното брашно, маслините и каперсите. Варете около 5 минути докато сосът се сгъсти. Подправете ако е необходимо. Украсете с пресни дафинови листа по желание.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар