Апетитна кавърма с гъби и лук

25/03/2019
"Апетитът идва с яденето, а в случая с тази апетитна кавърма такъв апетит се отваря, че една порция няма да ви стигне "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 181
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1. 6 кг флейки
  • лук - 850 г кромид
  • гъби - 300 г
  • домати - 600 г
  • чушки - 2 бр. люти
  • чесън - 5 скилидки
  • вино - 2 чаши
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус[/undefined]
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в част от олиото нарязаните лук (450 г), гъби, домати, люти чушки, чесън и половината виното.

Нарежете на флейки месото, начукайте го и го мариновайте в суха марината, приготвена с останалия дребно нарязания лук, солта, черния пипер и чаша вино.

Оставете го да отлежи до 6 часа и го изпържете в горещото олио.

Нарежете изпържените флейки на ивици, върнете ги в мазнината, добавете задушените зеленчуци и задушавайте още 10-15 мин.

Сервирайте кавърмата с пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар