Вкусна яхния от зелен боб

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
266
5
28/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелен фасул се отцежда от течността, но може да се ползва и замразен. Ако е по-дълъг, се реже на две части. В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязан лук, да стане прозрачен.

Добавя се червен пипер, разбърква се чевръсто, за да не изгори, и наливаме1 литър гореща вода. Добавят се скилидки чесън и зелен боб. Готви се на умерен огън до готовност на боба.

Ако има нужда се долива още вода, докато се сготви фасула. Овкусява се със сол, черен пипер и риган. Разбърква се две или три лъжици брашно с малко вода на кашичка.

Сипва се в яхнията и разбъркваме добре да сгъсти. Сервираме нашата зеленчукова яхния с лъжица кисело мляко, поръсено с копър. Страхотна вкусотия за лек обяд!

Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра-21%
Приготвяй си тази рецепта с:
Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра
160.00 лв.
127.00 лв.
Виж ››

Гответе вкусно и здравословно в новата си чугунена тенджера с емайлирано покритие. Качество без компромис!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар